homepage
biografie agenda repertoire foto's & recensies multimedia contact
 

     


 
  click to enlarge  click to enlarge  click to enlarge  click to enlarge   
click to enlarge  click to enlarge  click to enlarge  click to enlarge 
click to enlarge  click to enlarge  click to enlarge  click to enlarge 
 


 
  "Verder vind ik Pieter Hendriks opvallend goed als de zeeman Silvano"
Recensie Un Ballo in Maschera van Verdi met de Nationale Reisopera
Place de l’Opera, Jordi Kooiman, 24 januari 2010
 
     
  "Sopranen en alten zweven als doorschijnende voile boven de fraaie basstem van Pieter Hendriks die met een warm betrouwbaar timbre nogmaals smeekt om ‘de zoon, mijn God’ te behagen"
Dvorak Stabat Mater, Leiden
Leidsch Dagblad, Lidy van der Spek,
20 september 2010
 
     
  "Bariton Pieter Hendriks laat samen met het dan levendig spelende ensemble van Frédérique Chauvet tot tweemaal toe een indrukwekkende Purcell horen. Eerst als de Slaap in The Fairy Queen en later, nog beter, als ‘the cold genius’ in King Arthur. Daarin rijgt Hendriks met dikke staccato-klanken een imponerend crescendo aan elkaar, begeleid door echt ijzig klinkende strijkersklanken. Inderdaad ‘geniaal’."
Jordi Kooiman, Place de l’Opera 14 februari 2009
Purcell Gala
 
     
  "Pieter Hendriks zette een expressieve baspartij neer. Zijn stem is zachtaardig en buitengewoon intens. In de aria ‘Why do the nations so furiously rage together’ illustreerde hij op indrukwekkende wijze de toorn over de oproerige volkeren."
De Gooi en Eemlander, 19 december 2008
Messiah
van Händel met de Nederlandse Händelvereniging in de Grote Kerk van Naarden
 
     
  "De meeste credits gingen toch naar de bariton Pieter Hendriks als Caleb. Zijn stevige donkere passages overstelpen je en hij ontroerde tot kippenvel in een contemplatieve aria als ‘Shall I in Mamre’s fertile plain'."
De Gooi en Eemlander, 26 mei 2008
Joshua
van Händel in Hilversum
 
     
  "Hendriks (…) klonk solide in zijn expressieve solo"
De Telegraaf, 8 april 2008
Et la Vie l’Emporta van Frank Martin onder leiding van Frans Brüggen
 
     
  "Geheel onbegeleid bracht de Nederlandse bariton Pieter Hendriks in dit deel een renaissance zang over de overwining van het leven op de dood (…) de helder articulerende bariton(…)"
Trouw 7 april 2008
Et la Vie l’Emporta van Frank Martin onder leiding van Frans Brüggen
 
     
  "Lully’s turkse ceremonie werd er een stuk spannender door, vooral dankzij een uitstekend zingende en acterende bariton, Pieter Hendriks."
De Volkskrant 27 april 2007
concert met het Nederlands Philharmonisch Orkest
 
     
  "Gelukkig deed Pieter Hendriks mee. De jonge Nederlandse bariton hield zich kranig in de overwegend Italiaanse cast. Zijn dubbelrol als politiecommissaris en Bruschino jr. had weinig om het lijf maar toen hij als de spilzieke zoon de trap afdaalde, viel er wél wat te lachen."
De Volkskrant 28 januari 2006
Il Signor Bruschino van Rossini met het Combattimento Consort onder leiding van Jan Willem de Vriend
 
     
  "Met handtas, op hoge hakken, maakt de bas Pieter Hendriks als Mamma Agata korte metten met bekendere televisiecreaties van Paul Haenen en Paul de Leeuw. Eindelijk een travestiet met knot die goed kan zingen en niet kwijlend de lolbroek uithangt, maar stijlvol zijn tragische personage trouw blijft tot zijn mascara doorloopt van het zweet."
De Volkskrant 14 oktober 2005
Viva la Mamma van Donizetti met Opera Trionfo
 
     
  "Die uit de kluiten gewassen moeder (ook nog Agata genaamd) bedacht Donizetti voor een buffa-bas, een travestierol die Pieter Hendriks kostelijk acterend en zingend voor zijn rekening nam. Alles klopte en was tot het uiterste doorgevoerd: Agata's hele fysieke verschijning, de zware stem, het expres vals zingen, het onafscheidelijke handtasje dat zelfs op het schavot (van de opera in de opera) nog mee moest. Overal in de zaal piesten mensen in hun broek van het lachen als Hendriks in beeld verscheen."
Trouw 14 oktober 2005
Viva la Mamma van Donizetti met Opera Trionfo
 
 
"(…) al kon je bassolist Pieter Hendriks weer moeilijk een kleinigheid noemen, en Hendriks zong het mooist van allemaal. Zijn Judas, zijn hogepriester, zijn Pilatus, dat waren allemaal mannen van substantie, en ze zongen allemaal dwingend op toon."
Dagblad van het Noorden 8 april 2004
Matthäus Passion van JS Bach onder leiding van Peter Dijkstra
 


^ naar boven

 
© CR Creations web design